OVERS ONS

BOXBUNNY'S DOELSTELLING IS OM UW AGENDA VAN DE WEEK WAT TE VERLICHTEN, DOOR U DE VOORBEREIDING VAN DEZE LUNCHBOXEN TE SPAREN. WE VERBINDEN ONS TOE OM EEN LUNCHBOX TE LEVEREN RECHTSTREEKS IN DE SCHOLEN VAN UW KINDEREN, MET DAARIN EEN COMPLETE EN EVENWICHTIGE MAALTIJD.

Tijdsgebrek is tegenwoordig een algemeen probleem geworden. Tussen de drukte op werk en die om het beste te doen voor onze kinderen, tussen de wens om tijd voor onszelf te nemen, met onze partner of met vrienden, is het soms moeilijk om dagelijks de energie en de wil te vinden om een gezonde lunchbox met goede ingrediënten voor te bereiden.

Evenwichtig

Onze menu’s en recepten zijn ontwikkeld in overeenstemming met een nutritherapeut om te voldoen aan de voedingsbehoeften van uw kinderen. Zo kunnen ze als (on)kruid groeien en alle energie</strong behouden die ze nodig hebben om attent te blijven op school.

Lokaal/ Seizoensgebonden

We zijn heel streng in de selectie van onze producten. We zijn niet “biologisch” gecertificeerd omdat het voor ons onmogelijk is om uitsluitend met biologische producten te werken, maar we focussen op korte voedselketens, op producten die seizoensgebonden zijn en afkomstig uit de duurzame landbouw.

Milieu

Het is belangrijk voor ons dat ons project deel uitmaakt van een globale milieu aanpak en daarom willen we initiatieven nemen om onze impact op het milieu zoveel mogelijk te verminderen. We werken aan een zo efficiënt mogelijk afvalbeheer en zullen ecologische transportwijzen bevoordelen waar mogelijk.

Als eerste stap gebruiken we metalen herbruikbare dozen om afval te verminderen. Inderdaad, we komen de dozen ophalen, wassen en re-integreren die in de volgende leveringen.

Pedagogie

Omdat we maar één Moeder Aarde hebben en omdat er een dringende behoefte is om er beter voor te zorgen, willen we geleidelijk aan workshops organiseren om de kinderen gevoeliger maken over de voedsel uitdagingen die Moeder Natuur tegemoet komt.

In de nabije toekomst zouden we graag de kinderen informeren over producten, het koken en landbouw in algemeen via spelletjes en spelkaartjes. We zullen af en toe activiteiten organiseren zoals boer- en boerderij bezoekingen, kookateliers en workshops rond alimentatie,…

DE TEAM

6479d52c-21d4-4573-b986-07f90369d805

Amélie is jurist en advocaat van opleiding, maar komt vooral uit een familie die gepassioneerd is door het eten. Zoals Obelix het zou zeggen, viel ze in de pot toen ze klein was … Na meerdere jaren in advocatenkantoren in Brussel en Londen te hebben gewerkt, haalt haar passie voor koken haar beetje bij beetje in. Ze besluit een training in nutritherapie te volgen die ze momenteel ook nog volgt. Ze besteedt een onschatbare tijd aan het ontdekken van nieuwe recepten, altijd gericht op de balans tussen smaken en de nutriënten inname.

Ze is dol op: sushi’s en rauwe vis (afwijking van geboorte af want ze is in Japan geboren) en, als waardige Belg, op kaas- en garnaalkroketten.

Haar schattige zonde: de chocoladefondant, heel licht gebakken, misschien zelfs rauw …

Ludovic, heeft ook een klassieke cursus, maar dan in management. Na enkele projecten in kleine en grotere structuren, besefte hij dat er passie ontbrak in zijn professionele leven. Hij besloot toen om als commis in een restaurant in Brussel te gaan werken, en deze ervaring overtuigde hem om dit pad voort te zetten door een kookcursus te starten in Londen (Le Cordon Bleu). Hij vervolgt deze professionele omvorming in een kaaswinkel in Londen, die kwaliteits- en ambachtsproducten aanbiedt. Hij besluit ten slotte om deze twee ervaringen te combineren en te ondernemen in het gebied van duurzaam voedsel.

Hij is dol op: pasta in iedere vorm, zolang er tomatensaus is.

Zijn schattige zonde: geitenkazen en daim’s®

Wij zijn een koppel en ouders van (bijna) 2 kinderen thuis maar vennoten in de keuken, en we vinden het geweldig! Tussen 2013 en 2016 hebben we in East-Londen gewoond, waar we een groeiende dynamiek rond kindervoeding voelden. Zeker beïnvloed door de positieve campagnes van Jamie Oliver om ondervoeding in scholen tegen te gaan, beseften we dat jullie, ouders, meer en meer attent zijn op wat jullie bambini eten. Maar door de drukte van jullie levens, vinden jullie het moeilijker en moeilijker om er deftige tijd aan te besteden.

Het idee van BoxBunny is ontstaan toen we naar België terugkwamen en met onze families en vrienden over problemen spraken die ze op school Sinds maart 2019, zijn we ook lid (en winnaars!) van Réseau Entreprendre Brussel. Het vormt voor ons een extra gelegenheid om discussies en gedachten te kunnen uitwisselen met andere leden, eventuele partnerships te kunnen starten, vruchtbaar voor de ontwikkeling van BoxBunny en last but not least om ook van een mentor te kunnen genieten, die, met zijn ervaring als ondernemer, ons in de goede richting zal kunnen begeleiden.ct.

Sinds maart 2019, zijn we ook lid (en winnaars!) van Réseau Entreprendre Brussel. Het vormt voor ons een extra gelegenheid om discussies en gedachten te kunnen uitwisselen met andere leden, eventuele partnerships te kunnen starten, vruchtbaar voor de ontwikkeling van BoxBunny en last but not least om ook van een mentor te kunnen genieten, die, met zijn ervaring als ondernemer, ons in de goede richting zal kunnen begeleiden.

banner-accompagnement-site

PARTNERS

BoxBunny zou BoxBunny niet zijn zonder een hele reeks partners die ons ondersteunen en zonder wie ons project niet zou kunnen werken: we hebben niet alleen producenten nodig die ons lekkere ingrediënten leveren, maar we hebben ook mooie dozen nodig waarin we onze menu’s plaatsen of mensen die super experten zijn in hun vak en die ons het beste van zichzelf geven.

Elke maand willen we een partner onder de aandacht laten brengen en U tonen met welke geweldige mensen we werken.

SENSIBILISATION

Omdat we maar één Moeder Aarde hebben en omdat er een dringende behoefte is om er beter voor te zorgen, willen we geleidelijk aan workshops organiseren om de kinderen gevoeliger maken over de voedsel uitdagingen die Moeder Natuur tegemoet komt.

De manière ludique, il s’agira d’en apprendre sur les aliments, la cuisine et l’agriculture au travers de jeux et fiches didactiques. Mais nous voulons aussi organiser des activités ponctuelles comme des visites des producteurs et de ferme, des ateliers culinaires, des workshops autour de l’alimentation,..

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0